Lotus

AIM MX2E

Tijdens de nieuwsjaar receptie van Lotus Verhiest zag ik de AIM MX2E op een standje staan net naast de 2 Race Exige’s van het Team Verhiest. Thuis gekomen zocht ik wat info op en bekeek ik wat Youtube filmpjes. Had ik dicht echt nodig? Nee gezien ik geen circuit rijder ben is het vooral een leuk gadget met een paar leuke items. Zo sprak het gele kleur me wel aan passend met de wagen. Ook het duidelijk zien van de snelheid en de gekozen versnelling is een leuke meerwaarde. Rondetijden en gedetailleerde track-info is natuurlijk voor velen waar het om draait.

Plaatsing was voorzien begin maart, samen met het onderhoud. De nodige afbraak deed ikzelf met behulp van een hulpvol YouTube filmpje.

Origineel

Op een koele zaterdagmorgen naar Verhiest gereden voor het geplande onderhoud en de plaatsing van de AIM.

AIM MX2E uit de doos

De AIM uit de doos gehaald en samen met de technieker van Verhiest de originele gedemonteerd.

AIM MX2E gemonteerd

Goed kijken waar de kabels juist moeten worden aangesloten en tussen moeten lopen om de dash correct te kunnen monteren. Hou rekening dat de kabels tussen de dash en de houder moeten lopen, zodat de houder correct kan aansluiten tegen de montageplaat van de wagen.

Alles gedemonteerd

Alles correct gedemonteerd en klaar voor de montage en aansluiting.

AIM MX2E gemonteerd

Volledige montage en klaar voor startup. Ondertussen ongeveer 45 min werktijd (demontage vooraf ingerekend)

AIM MX2E Digitaal

Gele race digitale road layout gekozen als default, passend bij de auto.
Belangrijk is correct de versnelling te kalibreren. Van neutraal tot 6e, en terug. Telkens zo’n 8-tal seconden per versnelling. Ik heb dit richting Gistel kunnen verwezenlijken, met de maximum snelheden in gedachten. Dus wel een paar keer op en af mogen rijden om achterliggers niet te (veel te) hinderen.

AIM MX2E analoog

Ook de analoge road layout even ingesteld doormiddel van de 4 instelknoppen aan de zijkant van de bescherming.

AIM MX2E start-up

Standaard stond er andere tekst, maar heb dit via de Race Studio wat aangepast naar persoonlijke wensen. Hou niet zo van standaard items. Ook het logo is vrij aan te passen gezien het geheel een digitale foto is dat je upload in de dash.

Update 20200725

Gisteren in Reims plots geen display meer, direct de dealer gebeld en die gaf de raad de + en – van de batterij even tegen elkaar te duwen. Dit gaf geen resultaat dus bij thuiskomst alles gedemonteerd en de oude terug geplaatst, de AIM bij de dealer gelaten voor nazicht. Ook via Wifi was de dash niet te raadplegen. Oorzaak tot heden onbekend, update volgt.

Dash tijdelijke montage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.