Handschoenen

Omdat het beter is voor het alcantara stuur niet met de blote handen het stuur aan te raken, dan maar ineens de bijpassende handschoenen aangeschaft bij Alltec Seys. Betreft een paar Alpinestars Tech 1-ZX V2 met gele accenten. De grip is alvast niet te vergelijken ten opzichte van rijden met blote handen door de speciaal aangebrachte rubber pads aan de binnen kant. Ook is de naad aan de buitenkant zodat je vingers nooit de rand van de stekking voelen. Dit heb je immers wel bij de goedkopere uitvoeringen.
Tijdens de winter minder last van de koud aanvoelende aluminium pook. In de zomer wel wat verhitte handen als de zon hard straalt, maar niemand is verplicht ze 100% te gaan gebruiken.
In het verleden met de eerste blauwe Lotus had ik blauwe Sparco’s. Deze zijn door de jaren heen (16 jaar) nog steeds goed bruikbaar, maar steken natuurlijk af bij de gele kleur van de auto. Daarom liggen ze ondertussen in een andere wagen voor gebruik in de koude wintermaanden.